• Liceu Mozaceni
  • Liceu Rebreanu Mozaceni
  • Liceu Mozaceni Arges

Despre noi

Viziunea liceului


“Parintii schiteaza „fondul sufletului”, scoala si viata desavarsesc si retuseaza fondul si gandesc „rama”. Educatia trebuie sa tinteasca a-l face pe om folositor lui si societatii.”

 

Printr-o educatie de calitate, vizam asigurarea succesului elevilor, la scoala si in viata.

Viziunea Liceului Tehnologic “Liviu Rebreanu” este de a deveni un model al formarii si calificarii profesionale al elevilor la nivelul standardelor europene. Liceul nostru urmareste sa asigure aceasta calitate prin promovarea unui invatamant modern, desfasurat intr-un climat intern stimulativ atat pentru elevi cat si pentru profesori, sensibil la nevoile locale si regionale.


VALORILE EUROPENE dezvoltate in scoala:

1. PRINCIPIUL EGALITATII DE SANSE, conform caruia oamenii au sanse egale de a se exprima, de a invata si de a deveni furnizori de informatii si valori general valabile: adevar, bine si frumos, nediscriminare, sanse egale la educatie;

2. MOTIVAREA PENTRU INVATAREA PE TOT PARCURSUL VIETII, conceptul de dezvoltare durabila cu scopul de a avea tineri cat mai bine pregatiti pentru a face fata provocarilor prezente si viitoare, competentele personale si profesionale ale elevilor prin stimularea acestora;

3. COOPERAREA DIRECTA a elevilor, parintilor si a profesorilor cu retele scolare nationale si internationale;

4. DIALOGUL INTERCULTURAL prin activitati de parteneriate europene, desfasurate la nivelul institutiei noastre.


Sa cultivam spiritului liber in gandire.

Copiii de azi vor conduce si organiza statul de maine.

Viitorul nostru va fi ceea ce ei vor sti sa faca!


Liceul Tehnologic ,,Liviu Rebreanu”, va asigura servicii educaționale profesioniste, inovatoare si echitabile, in stransa legatura cu nevoile vieții, iar scoala va deveni un loc in care tinerii invața sa invețe, isi formeaza caracterul si isi gasesc vocația, astfel incat sa se manifeste ca personalitați active si creatoare, atat la nivel individual, cat si social. 

Scoala noastra este deschisa pentru toți cei care au nevoie de educație; in opinia noastra educația nu este un privilegiu pentru cativa, ci este un drept al tuturor. 

Scoala satisface nevoia elevului de a se simti competent, integrat in colectiv si independent. Prioritatea scolii este pregatirea elevilor pentru o lume in schimbare, formandu-le capacitați, deprinderi si competențe care sa le permita sa-si gaseasca locul si menirea sociala. 

Ne propunem sa oferim fiecarui absolvent posibilitatea de a-si armoniza tendintele de auto-realizare si potentialul cu cerintele vietii sociale, pentru a se integra cu succes in formele de invatamant post secundare. Scoala noastra va fi intotdeauna locul unde toti copiii isi vor defini si dezvolta personalitatea, parintii vor gasi un partener de calitate in educatie, iar educatorii vor oferi tuturor stiinta de a reusi. 


„Liceul Tehnologic ,,Liviu Rebreanu” cauta sa promoveze valorile europene, egalitatea sanselor pentru toti participantii la proces, deschiderea spre schimbare si adaptare intr-o societate dinamica si invatarea pe tot parcursul vietii”.


Misiunea

Misiunea Liceului Tehnologic ,,Liviu Rebreanu”- Mozaceni, este de a crea un mediu educațional stimulativ, caracterizat prin profesionalism, echitate, integrare, eficiența, deschidere catre nou si progres, un mediu in care fiecare sa se simta valorizat, astfel incat sa contribuie atat la dezvoltarea sa personala, la dezvoltarea celorlalți, cat si a organizației in asamblu. 

Echipa manageriala, elevii si profesorii au datoria sa lucreze impreuna, sa se informeze si sa se formeze continuu, pentru a promova un spirit specific Liceului Tehnologic ,,Liviu Rebreanu”. 

Scoala noastra trebuie sa ofere fiecarui elev pe toata perioda scolarizarii un loc de educație, un loc de socializare si de cultura. 


Scoala isi propune:

- sa duca mai departe traditia, prestigiul si performanta scolii, imbogatind si perfectionand an de an imaginea acesteia; 

- sa asigure accesul egal la educatie tuturor elevilor printr-un parteneriat autentic cu familia.

- sa asigure tuturor elevilor premisele integrarii active in societate si adaptarii flexibile la schimbare.

- sa respecte si sa valorifice pozitiv diferentele, sa promoveze toleranta si echitatea in toate demersurile educațive formale, informale si non-formale.

- sa formeze competentele „cetateanului model” – informat, responsabil si implicat.


Valori cheie

Valorile cheie care stau la baza activitatii noastre sunt:

- Calitate si eficienta: sa furnizam servicii de calitate, care sa contribuie la cresterea calitatii activitatii instructiv - educative din scoala, prin seriozitate, folosind experienta si implicand toti actorii educationali.

- Lucrul in echipa: sa dezvoltam un climat de munca pozitiv, armonios, bazat pe seriozitate, toleranta si demnitate, dezvoltarea spiritului civic, folosind metode participative si consultative.

- Perfectionare: sa urmarim perfectionarea continua a personalului angajat pentru dezvoltarea competentelor profesionale si personale, dotarea cu echipamente, resurse materiale si instrumente de lucru. 

- Cooperare si respect: sa promovam respectul reciproc si cooperarea, prin colaborarea mai activa cu parintii, cu comunitatea, cu institutiile de la nivel local, judetean si national cu atributii in domeniul educatiei. 

- Responsabilitate: sa ducem la indeplinire atributiile care ne revin, sa ne asumam raspunderea.